Home // Ogranci // ZAŠTO SIGURNOST DJECE U KUTINI NIJE PRIORITET LOKALNE VLASTI?

ZAŠTO SIGURNOST DJECE U KUTINI NIJE PRIORITET LOKALNE VLASTI?

Kutinski Hrvatski laburisti – Stranka rada održali su danas u Cvjetnoj ulici tiskovnu konferenciju na kojoj upozoravaju gradsku vlast na opasnost nedostatka nogostupa u toj ulici.

Njih je, svojom nazočnošću, podržao i saborski zastupnik Mladen Novak.

Prenosimo priopćenje za medije u cijelosti:

“PLOČNIK KOJEGA NEMA….???

Pomalo se bliži jesen, a to znači i početak nove školske godine. Barem 30-ti po redu za učenike O.Š.” Mate Lovrak ” bez pločnika sa sjevernog prilaza školi iz Cvjetne ulice, (građanima Kutine poznate kao cesta pored groblja). Grupe prvašića po tko zna koji put natovareni teškim torbama hodat će uz strmu ulicu izbjegavajući jureće automobile, nastojeći se ” DOKOPATI ” Crkvene ulice i sigurnog komadića pločnika koji vodi do škole.

Zašto mora biti tako?

Zar se uvijek ne kunemo da nam je sigurnost djece daleko najveći prioritet?

Neke stvari bi stvarno trebale biti prioritet, a Hrvatski laburisti – Stranka rada, ogranak Kutina, smatra da je to upravo slučaj s ploćnikom u Cvjetnoj ul. (cesta pored groblja).

Navedimo nekoliko razloga za to, a svatko neka si izabere neki s kojim se bude bespogovorno složio:

1. Cvjetna ulica nije neki sitni odvojak koji pješaci pređu za nekoliko minuta…duga je i strma.

2. Dosta je ravna , te je idealna za dodati gas.

3. Veći dio godine prepuna je učenika nižih dobnih uzrasta O.Š. ” Mate Lovrak”.

4. Dosta je prometna, pošto vozači sa sjevernog ulaza u Kutinu, presijecaju Kutinu,tj. ( zaobilaze centar grada ) , a njih je vjerujte ne mali broj.

5. Sa zapadne strane groblja puno ljudi parkira automobile da bi došli s bliže strane na Kutinsko groblje, prvenstveno oni koji uređuju grobno mjesto ili nose svijeće.

Kada ima više parkiranih automobila , za pješake ja to velika poteškoća jer veći dio hodaju po sredini prometne ulice.

6. Kanalizacijske šahte su netipično postavljene prema sredini prometnice , pa večina vozača da izbjegnu nalete na njih automobilom, dodatno ugrožavaju sigurnost pješaka.

7. Opet ponavljamo, sigurnost djece koja svakodnevno idu tim putem u školu je jednostavno najvažnija. Doći će uskoro i kraći dani, vidljivost bude smanjena.

Mislimo da ne treba čekati da se nešto dogodi pa da onda reagirate. Neke stvari je bolje učiniti odmah, jer beskrajne rasprave ne pomažu ništa.

Isto tako, Hrvatski laburisti – Stranka rada ogranak Kutina, smatraju da odgovori tipa: “Od prije je u planu, baš je u planu za ovu ili slijedeću godinu” ne prolaze kod pučanstva ovog dijela Kutine. Predugo oni čekaju ovaj pločnik i previše je puta on bio u planu……

S obzirom na sve navedeno, molimo da nas podržite, jer to su stvari koje bi Gradska vlast trebala riješiti, jer sigurnost djece i građana ipak je iznad sitnih političkih interesa sviju nas.

Predsjednik Ogranka Kutina

Dario Zorbas

 

Posted in Ogranci, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *