Home // SMŽ // Pismo Laburista povodom zbivanja u Popovači

Pismo Laburista povodom zbivanja u Popovači

S obzirom da si je načelnik općine Popovača uzeo za pravo da kadrovira u OŠ Popovača i to na način da uvjetuje odlazak kolege Bage iz ove sredine upućeno je pismo ravnatelju škole, resornom ministarstvu, te sisačko moslavačkoj županici:

OSNOVNA ŠKOLA POPOVAČA

g. Stanislav Kos

Ravnatelj

 

 

Poštovani gospodine ravnatelju!

 

Neugodno smo iznenađeni činjenicom da je naš član, a zaposlenik Vaše škole, prozvan zbog svog političkog stava i djelovanja. Načelnik općine Popovača, gospodin Mišković, je u maniri visoko pozicioniranog dužnosnika totalitarnog sistema upozorio Vas, kao ravnatelja ustanove, na neprimjereno ponašanje „druga“ Bage.

U skladu sa nastupom koristio je i „činjenice“ da je kolega Bago bio na prostoru dječjeg vrtića i u prisustvu djece iako je iz video zapisa evidentno da to ne odgovara stvarnom stanju. Naveo je da se sve događalo u vrijeme njegovog radnog vremena, što Vi kao ravnatelj vrlo lako možete provjeriti i utvrditi da navod načelnika nije istinit. Navodi, zatim, gradonačelnik korištenje službene opreme škole iako i to možete provjeriti. Činjenica je da je na Internetu autor uratka ostavio svoje podatke. Ništa od toga nije bilo dovoljno načelniku općine Popovača. Evidentno je da ga je zasmetala istina, te se u skladu sa ustaljenom praksom u Hrvatskoj odlučio stati na kraj neposlušnom prosvjetnom radniku. Vjerojatno s ciljem da i djeca znaju u kakvoj okolini žive i kako se moraju pokoravati „nedodirljivima“.

S obzirom da ste na mjestu ravnatelja vjerujemo da Vam je na prvom  mjestu zaštita svojih radnika i ustanove koji su u ovom slučaju izvrgnuti političkom progonu na kakav bi eventualno pristali stanovnici Sjeverne Koreje. Od Vas očekujemo da obavijestite sve zainteresirane, odnosno one kojima se načelnik obratio pismom, o pokušaju protuzakonitog djelovanja načelnika općine Popovača, gospodina Miškovića.

 

Srdačan pozdrav,

Potpredsjednik Hrvatskih laburista

– Stranke rada i saborski zastupnik

Branko Vukšić

Predsjednik Podružnice Sisačko moslavačke

županije i saborski zastupnik

Mladen Novak

 

Na znanje:

  • Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH
  • Županica Sisačko moslavačka
  • Mladen Bago
Posted in SMŽ, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *