Home // Ogranci // Apel vijećnicima grada Siska

Apel vijećnicima grada Siska

Sa pomalo zastrašujućom nevjericom primili smo, kao i većina građana Siska, obavijest o Vašoj odluci na prošloj sjednici GV o davanju suglasnosti na davanje ogromne imovine našeg Grada kao hipotekarni zalog za izgradnju nove sportske dvorane nekakvoj HYPO firmi.

Postavljamo pitanje svim vijećnicima koji su glasovali za ovakvu odluku, imaju li svijest o štetočinskoj prirodi koju ta odluka implicira za budućnost narednih četvrt stoljeća (i više) grada Siska, čije se građane stavlja u „talačku“ poziciju naspram nečijih HYPO interesa.

Iskazujemo ovom prigodom solidarnost i poštovanje svim onim gradskim vijećnicima koji su pokazali svijest i brigu za naš Grad te se glasujući protiv usprotivili bacanju grada hrvatskih pobjeda u blato besperspektivnosti.

Posebno želimo ukazati na apsurdnost procedure kojom se bez podataka o konačnoj cijeni i ostalim uvjetima iz još uvijek nedefiniranog ugovora, jedna strana (grad Sisak) obavezuje precizno navedenim popisom nekretnina osigurati sklapanje posla, a ukupna cijena tog posla je za sve nepoznanica. Ne znamo zašto se nije na popisu nekretnina u Odluci u cilju još veće eventualne sigurnosti HYPO strane našli i Stari Grad, možda i stari most, ali i privatne nekretnine onih vijećnika koji su glasovali za. Sigurno bi, kad se već ne zna konačni iznos koštanja dvorane, bilo milo nilskom konjiću imati što veću sigurnost svojih akvizicija – pa zašto mu u ova recesijska vremena ne razgaliti dušu.

Obzirom na činjenicu da se (po izjavama gradonačelnika) ugovor tek treba definirati, pa tek potom i potpisati, mi, Laburisti grada Siska apeliramo na sve Vijećnike da ne podrže sklapanje ugovora pod postojećim uvjetima. Na taj način će sačuvati osobni ugled i opravdati povjerenje koje su im naši građani dali.

Ukoliko do realizacije ovako loše pripremljenog projekta ipak dođe, ne preostaju nam druge mogućnosti demokratskog postupanja osim pokretanja referendumske kampanje za opoziv gradonačelnika zajedno sa suradnicima, sukladno Statutu grada Siska i zakonima RH. Vjerujemo da će u tom slučaju i DORH i USKOK pokazati interes za ovaj Ugovor.

Ozbiljnost problema i dugoročno moguće katastrofalne posljedice po grad Sisak nam ne ostavljaju alternativu.

 Predsjednik ogranka Sisak

Ivica Rendulić

Posted in Ogranci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *