Home // SMŽ // Dalibor Drinčić o Lječilištu Topusko

Dalibor Drinčić o Lječilištu Topusko

Dalibor_Drincic

Član Hrvatskih laburista – stranke rada Dalibor Drinčić pitao je da li postoji namjera da županica da ostavku i kako ona uopće može komunicirati s dožupanima kad smije komunicirati samo s članovima uže obitelji.

Zamjenik županice Zdenko Vahovec je odgovorio kako on vodi Županiju zajedno sa zamjenikom Ivanom Nekvapilom jer mu je županica prenijela svoje ovlasti.

Dodao je kako vodstvo županije ulaže maksimalne napore da građani ne osjete da nešto ne funkcionira zbog odsutnosti županice. Svi projekti su i dalje u tijeku. Drinčić je potom pitao što se događa u Topuskom jer su zaposlenici u strahu:

“Do medija su došle anonimne ispovijesti zaposlenika Lječilišta kojima prijete otkazi zbog lošeg poslovanja. Radnici su u strahu, sastavljaju se otkazne liste sve zbog loše poslovne politike sadašnjeg vodstva. Spominje se ravnatelj koji samovoljno prima potencijalne investitore, priprema takozvanu tihu privatizaciju na Hrvatski način gdje će se Lječilište prvo uništiti, a onda za jeftine novce prodati nekom privatnom invetitoru.”

Dodao je kako je Upravno vijeće nedavno odobrilo prebacivanje imovine s ustanove na trgovačko društvo. Zatim, namjenska sredstva su nenamjenski trošena. Drinčić je pitao da li Županija provjeravala za koje su namjene ta sredstva trošena.

Kad su u pitanju Lječilište i Top Terme Topusko, Vahovec je rekao da i Lječilište i Top Terme prema njegovim saznanjima normalno posluju i sadašnji ravnatelj Lječilište vodi prema održivosti:

“Što se tiče špekulacija o nekakvoj tihoj privatizaciji, kolegice i kolege, vi će te biti ti koji će donijeti odluku što učiniti s Top Termama. Vi ćete reći, hoćemo li ići u dokapitalizaciju, hoćemo li tražiti strateškog partnera ili ćemo prodavati Lječilište. Mi ćemo zajedno donijeti tu odluku.”, dodao je Vahovec.

Više na:

Posted in SMŽ, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *