Home // SMŽ // HRT ima namjeru ukinuti dopisništvo u Sisku

HRT ima namjeru ukinuti dopisništvo u Sisku

Na osnovu najave o ukidanju dopisništva HRT-a u jedanaest županijskih središta, među kojima je i Sisak, kao predsjednik Podružnice Sisačko moslavačke županije Hrvatskih laburista – Stranke rada, ali i kao saborski zastupnik svih građana Sisačko moslavačke županije, uputio sam otvoreno pismo gospodinu Goranu Radmanu, glavnom ravnatelju Hrvatske radio televizije.

 

HRVATSKI SABOR

 

KLUB ZASTUPNIKA

Hrvatskih laburista-Stranke rada

zastupnik Mladen Novak

Zagreb, 14. siječnja 2014.

GLAVNI RAVNATELJ

HRVATSKE RADIO TELEVIZIJE

 

g. Goran Radman

 

Poštovani gospodine ravnatelju,

 

Kao zastupnik svih građana s područja Sisačko moslavačke županije izražavam protivljenje najavi ukidanja dopisništava HRT-a jer smatram da bi time naši sugrađani i stanovnici ove županije bili dovedeni u neravnopravan položaj.

Ne sumnjam da ste dobro upoznati i sa zakonskom obvezom HRT-a, kao javne televizije, o regionalnoj zastupljenosti svih krajeva, kao i emitiranju regionalnog programa, te smatram da ukidanjem dopisništva Uprava krši Zakon o HRT-u, ali i obveze koje smo preuzeli ulaskom Hrvatske u EU. Javni mediji, koji se financiraju najvećim dijelom javnim novcem, imaju obveze prema građanima i ni na koji način se ne mogu i ne smiju postaviti u položaj da im organizaciju diktira profitabilnost.

Građani diljem Hrvatske već niz godina osjećaju podjelu Hrvatske na Zagreb i donekle ostale veće gradove i na onu ostalu Hrvatsku, od koje svi pomalo dižu ruke. Ovakav Vaš potez daje im za pravo kada sebe doživljavaju građanima drugog reda, ali ne kada su u pitanju njihove obveze. HRT pretplatu moraju plaćati iako neće imati mogućnosti vidjeti što se dešava u njihovoj županiji.

Mjere štednje i racionalizacije troškova sigurno treba provoditi, ali nikako na ovakav način. Vjerujem da će te preispitati svoju odluku i izmijeniti je, u inetersu svih građana Republike Hrvatske.

 Zastupnik:

Mladen Novak

Posted in SMŽ, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *