Home // Ogranci // HRVATSKI LABURISTI UPOZORAVAJU NA RASTROŠNOST IZVRŠNE VLASTI PETRINJE

HRVATSKI LABURISTI UPOZORAVAJU NA RASTROŠNOST IZVRŠNE VLASTI PETRINJE

Delegacija grada  Petrinje otputovala u Bugarsku da bi saznala  ono što se moglo pitati u Glini, Lekeniku ili Karlovcu

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Petrinje, iskazano je veliko zadovoljstvo gradske vlasti putovanjem delegacije grada u Bugarsku, kojem je svrha trebala biti stjecanje iskustava u realizaciji projekata financiranih sredstvima EU.

Nismo čuli od gradonačelnika kako planiramo iskustva oblasti Gabrovo u Bugarskoj, koja je već u EU,  a čiji se stanovnici bave uglavnom izradom galanterije i ukrasnih predmeta od drva, primijeniti na grad Petrinju koja nema tu tradiciju?

Hrvatske laburiste – Stranku rada, građane Petrinje, a napose porezne obveznike (koji plaćaju ovakve i slične ekspedicije u organizaciji gradske vlasti), zanima, koliko je novaca poreznih obveznika potrošeno na taj put i što će građani Petrinje imati  od tog puta?

Hoće li iskustva koja je polučio taj put rezultirati ikakvim konkretnim projektima i kada?

Koliko daleko trebamo putovati da bismo saznali ono što smo mogli saznati u neposrednom susjedstvu? 

Ukratko, zašto Vam nisu interesantni projekti koje su realizirali obližnji gradovi, a sigurno su interesantni građanima Petrinje, nego Vas interesiraju iskustva Bugarske?

Na primjer, grad Glina je uspješno iskoristio sredstva iz predpristupnih fondova EU, kojima je obnovio stanje svojih gradskih ulica i pripadajuću infrastrukturu.

Općina Lekenik upravo priprema projekt za povlačenje sredstava iz predpristupnih fondova EU, koja će iskoristiti za izgradnju vodovoda, a grad Karlovac već uživa blagodati novog i modernog  pročistača otpadnih kanalizacijskih voda,  napravljenog sredstvima EU čiju efikasnost osjećamo svi mi koji živimo nizvodno Kupom od Karlovca.

Iskustva Bugarskih gradova u korištenju EU fondova nakon ulaska u Europsku uniju mogu biti od koristi, ali mi trenutno ne koristimo dovoljno predpristupna sredstva i radi toga su Hrvatski laburisti skeptični kad je u pitanju trošenje novca poreznih obveznika za izlet u Bugarsku.

 

 Anđelko Jelić

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Ogranak Petrinja

Posted in Ogranci, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *