Home // Ogranci // Inicijativa za imenovanje Trga Josipa Mađerića

Inicijativa za imenovanje Trga Josipa Mađerića

U svjetlu činjenice kako se ovih dana navršava pet godina od smrti g. Mađerić Josipa (19.05.1930. – 25.05.2007.), mi, sisački Laburisti, želimo pokrenuti inicijativu prema nadležnim strukturama gradskih vlasti u cilju svojevrsnog odavanja počasti našem „gradonačelniku-graditelju“. Smatramo kako je vodeći grad Sisak, g. Josip Mađerić svakako zaslužio dostojno obilježavanje njegovog djelovanja za izgled i kvalitetu života u gradu Sisku.

Valja se podsjetiti podatka kako je g.Mađerić tijekom vođenja grada Siska pokrenuo i ostvario „Program ’91“ kojim su do 1991.godine izgrađene dvije tržnice, gradski bazen, dom za starije i nemoćne, regionalni vodovod, sanitarni deponij za kućni otpad Goričica, kako je obnovljen Galdovački most i još neki drugi objekti na području grada Siska i okolnim selima.

Polazeći od pretpostavke vrednovanja nečijeg rada i zasluga (koji su ovdje više nego evidentni), kao i postulata na kojima se temelji naše viđenje javnog djelovanja, ovim činom bi se odalo dužno poštovanje osobi koja je izuzetno utjecala na urbani izgled grada Siska. Stoga je, doista, nejasno kako do sada nisu na pravi način vrednovane ove investicije od općeg dobra te smatramo kako je vrijeme da grad oda dužno poštovanje g. Mađeriću, a samim time i sebi, odnosno pozitivnim vrijednostima za kojima Sisak vapi.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=1mBt1IUOR6c]

Slijedom trenutnog stanja, mi, sisački Laburisti nalazimo kako bi optimalno rješenje bilo da se neki primjeren prostor u gradu Sisku nazove imenom Josipa Mađerića, a svakako vidimo mogućnost rješenja na način da se prostor koji bi obuhvatio gradsku tržnicu Kontroba, gradski bazen te Dom za starije i nemoćne preimenuje u Trg Josipa Mađerića.

Smatramo kako bi ovakovim rješenjem, uz najmanji mogući trošak iz gradskog proračuna (izrada i postavljanje ploča s natpisom te izmjenom adresa sjedišta subjekata koji tamo djeluju) na najbolji mogući način iskazali poštovanje djelu i imenu g.Mađerića. Posebno napominjemo kako ovime ne bi bilo potrebe za promjenom adrese stanara u okolnim ulicama, a samim time i dodatnih troškova što je još jedan razlog u prilog ovoj inicijativi.

Stoga Laburisti grada Siska pozivaju tijela gradske vlasti neka razmotre naš prijedlog kako bi do realizacije ideje došlo u što skorije vrijeme. Ukoliko je po ovom pitanju potrebita suradnja sa tijelima gradske vlasti, mi, sisački Laburisti, kao uostalom i po svim ostalim pitanjima koja poboljšavaju kvalitetu življenja u našem gradu, stojimo na raspolaganju i otvoreni smo za suradnju.

HRVATSKI LABURISTI-STRANKA RADA

Predsjednik ogranka Sisak

IVICA RENDULIĆ

Posted in Ogranci, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *