Home // Ogranci // Izvješće s 5. sjednice GV Siska

Izvješće s 5. sjednice GV Siska

U srijedu, 18. prosinca, održana je peta po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Siska. Najvažnija točka dnevnog reda bila je donošenje Proračuna za 2014. S 14 glasova za i 11 protiv prihvaćen je Proračun, a samim time i projekcije istog za razdoblje od 2014. do 2016. godine. Još uvijek ostaje neriješena situacija oko izbora predsjednika ovog predstavničkog tijela, a iako je istekao poslovnički rok od 30 dana za izbor novog predsjednika (nakon smjene Zdravka Korena) to još nije stavljeno na dnevni red. S obzirom na smjenu Zdenka Korena te ostavku drugog potpredsjednika Milana Brankovića, vođenje je preuzeo laburist Ivica Rendulić koji je po ovom pitanju sazvao protekli tjedan i predsjedništvo Gradskog vijeća no bez dogovora vladajuće koalicije nije se moglo pristupiti niti kandidiranju novog predsjednika. Kako ne postoji institut penalizacije ovakvog iskakanja iz poslovničke procedure, najavljeno je kako se o čitavoj situaciji može očekivati i mišljenje Ministarstva uprave.

Na prošloj sjednici donešena je poslovnička odluka kojom se može osnovati Klub vijećnika i s dva vijećnika pa su na ovoj sjednici po prvi put i sisački laburisti sudjelovali u raspravi u ime svog Kluba. Predsjednik kluba vijećnika Hrvatskih laburista-Stranke rada Ivan Mlinarić u svom izlaganju glede davanja podrške prijedlogu Proračuna rekao je kako očekuje pravednu raspodjelu sredstava proračunskim korisnicima, nastavno na društvenu pravednost za koji su se laburisti zalagali i prije lokalnih izbora. „Proračun je takav kakav je u ovim vremenima, a treba ga gledati kao novčanik iz kojeg baka unucima ravnomjerno izdvaja sredstva“ rekao je Mlinarić.

Na aktualnom satu postavljen je i niz pitanja vijećnika. Prvo pitanje postavio je Ivica Rendulić koji je gradonačelnicu upitao o njenim saznanjima glede glasina o zatvaranju sisačke rafinerije te koja je strategija Grada, odnosno alternativa gašenju ovog iznimno važnog privrednog subjekta.

Ivan Mlinarić postavio je dva pitanja od kojih je prvo bilo vezano uz raskrižje ulica S. i A. Radića i I. K. Sakcinskog kako bi se postavilo žuto treptajuće svjetlo koje bi dodatno upozoravalo sudionike u prometu o dolasku na raskrižje bez prednosti prolaska (kako bi se izbjegli učestali sudari na tom mjestu). Drugo pitanje koje je postavio bilo je vezano uz neosvijetljen prostor između autobusnog i željezničkog kolodvora kojim dnevno prolaze mnogi putnici, a kako bi se osvijetlio te izbjegli neželjeni događaji i posljedice tako mračnog mjesta koji ujedno i gostima koji na ovaj način stižu u Sisak pruža prvi dojam mračnog i maglovitog grada.

Sjednica nije završena nego je zakazan njen nastavak u ponedjeljak, 23. prosinca, kako bi se, nakon što stignu dokumenti iz HYPO banke mogla usvojiti i posljednja točka kojom se postiže novi dogovor o izgradnji vrtića na Zelenom brijegu, a izgradnja kojeg bi novim ugovorom bila značajno jeftinija.

Ivan Mlinarić

Posted in Ogranci, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *