Home // Vijesti // Knjiga žalbi predana kutinskom gradonačelniku

Knjiga žalbi predana kutinskom gradonačelniku

 

„KNJIGA ŽALBE“

Nakon završene akcije „Knjiga žalbi“ Hrvatskih laburista – Stranke rada, Ogranka Kutina, vezano uz prigovore građana na posao gradske, općinske, županijske samouprave te načelnika, gradonačelnika, župana, na unaprijed najavljeni dolazak gradonačelniku povodom predaje „Knjige žalbe“ laburisti Ogranka Kutina, srdačno su primljeni u ured gradonačelnika Grada Kutine Davora Žmegača, dana 26. listopada 2012. u 08.30 h.

Nakon čitanja prigovora građana i još par pitanja upućenih gradonačelniku od članova Hrvatskih laburista – Stranke rada Ogranka Kutina, gradonačelnik odgovara na neka od njih.

 1. Gradski trg:  Gradski trg je ogledalo grada i Kutina nikad nije dosad imala trg. Košta samo 9 miliona kuna, a ne 19 kako se pripisuje gradonačelniku.
 2. Azilanti zatrpali grad: Bivša Vlada je imala hotel u koji je prebacivala “višak”  azilanata, a ova nova, zbog štednje je zatvorila pipu i ostavila Kutinu da se hrva s azilantima.
  Gradnočelnik tvrdi da je tužio MUP  (ministra Ostojića) i da je sada pod pritiskom Gradske uprave i SDP-a popustio i otvorio hotel za azilante ponovo.
 3. Rodilište: „Rodilište je demagogija. Treba 700 poroda godišnje da bi se opravdalo golemo ulaganje u stručne timove. Smatra da će ionako većina Kutinčana voziti žene u Petrovu, trećina u Sisak i Pakrac, te navodi brojku o eventualno 100 poroda godišnje. Zato je za reorganizaciju Hitne za koju svi znaju da je katastrofa.“
 4. Petrokemija:  „Nema šanse da se ne proda ako SDP dobije lokalne izbore i to bez otpora.“
 5. Cijena plina: Na postavljeno pitanje, zašto plaćamo uz Rijeku i Karlovac najskuplji plin u Hrvatskoj. Kutina 0,407 kWh, ostatak otprilike 0,37/kWh. Rezolutno je odgovorio da to nije istina i brzo se prešlo na drugu temu bez objašnjenja.
 6. Cvjetna ulica u Kutini: G: Dali graditi pločnik ili vodovod u K.Ciglenici, pitam ja Vas?”
  Laburisti: To nije isto. Dali to znači da neće opet biti pločnika? G:”Ako bude novaca.”
 7. Parkirališta: Žestoko brani parkirališta, 400 tisuća kn je prihod naplate i troši se uglavnom na groblje i “čišćenje” preko zime. Tu se nikako nismo mogli složiti. Uglavnom je jako protiv besplatnog park.. iza DEM-a.

Zbog obaveza gradonačelnika,više nije bilo prostora dobiti odgovore na ostale prigovore od građana Grada Kutine.

Predsjednik Ogranka Kutina

Dario Zorbas

Posted in Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *