Home // Ogranci // LABURISTI O IZVANREDNOJ SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA PETRINJE

LABURISTI O IZVANREDNOJ SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA PETRINJE

Dana 1.10.2012. nastavljena je Izvanredna sjednica gradskog vijeća. Sjednica je počela 26.9.2012. i prekinuta je uslijed nepravilnosti koje su nastale brojem točki Dnevnog reda koje je tražila oporba i onih s kojima je sazvana sjednica.

Sama sjednica službeno je počela u 13 sati, no realna situacija bila je potpuno drugačija. U 14:10 jedan od vijećnika „predlaže da sjednica započne“, dok nekim pojedinim vijećnicima koji su sjedili otraga već u to vrijeme počinje klonuti glava. Iz ovoga se može zaključiti da se praktički sat i deset minuta nije ništa radilo. Sve ovisi iz koje se to perspektive gleda. Sat vremena i deset minuta predstavnik kluba s najviše članova u oporbi nije mogao shvatiti da je ovo nastavak izvanredne sjednice, a vladajući su to iskoristili da se malo nasmiju. Također je ponovno bilo govora o tim „ukletim“ točkama dnevnog reda koje navodno ni ovaj put nisu bile u redu, ali na kraju se te iste usvajaju i sjednica napokon započinje.

U 14:30 otvara se 1. točka Dnevnog reda. Od ovog trenutka sjednica ide tim smjerom da oporba proziva vladajuće koliki su dugovi i slično, a vladajući se pak brane iznoseći podatke iz kojekakvih bilanci i financijskih izvješća. Ta priča sama po sebi i ne zvuči tako loše, ali i ti podatci koje dobiva oporba su također u minusu što znači da stanje u gradskom proračunu i Komunalcu nije dobro. U svoj toj priči pojedini gradski vijećnici, pročelnici i ostali osjećaju se napadnuto pa iskorištavaju svojih par minuta da se brane, dok se drugima prijeti zakonskim tužbama. Zamislite samo kako bi izgledalo da se ovako ponašaju ljudi koji rade u jednoj tvornici ili u jednom trgovačkom centru!? To je posao kao i svaki drugi, samo što u ovom slučaju nema nikoga tko će njih kazniti, nikoga tko će im skinuti manjak iz blagajne.

Vijećnici bi morali znati zašto su izabrani, morali bi znati koje posljedice polučuje njihov rad ili nerad.  Odluke vijećnika utječu na naše živote, birali smo ih da svoj posao rade odgovorno, a ne da rade cirkus u Gradskoj vijećnici.

Na kraju postavimo vijećnicima retoričko pitanje:

Mnogi radnici rade i ne primaju plaću, a kako to da mnogi vijećnici mogu ne raditi ništa i primati naknadu za nerad?

Željko Tačković- predsjednik ogranka Petrinja

petrinjatz@gmail.com

098838931

 Boris Komljen- član IO

Posted in Ogranci, SMŽ, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *