Home // Ogranci // Laburisti Popovače izdali Bilten br. 8

Laburisti Popovače izdali Bilten br. 8

BILTEN 8 

 

DRŽAVA PRODAJE PETROKEMIJU,

A NAŠI VELIKI OCI MOSLAVINA PLIN D.O.O.

HRVATSKI LABURISTI – STRANKA RADA ogranak Popovača putem medija javno su poručiti svima da su na 3. Sjednici Gradskog vijeća koja se održala 13.09.2013. godine tražili skidanje sa Dnevnog reda 8. točke koja glasi:

„Donošenje odluke o davanju suglasnosti Moslavini d.o.o. o prodaji vlasničkog udjela Grada Popovače u Moslavina plinu d.o.o. Kutina“.

Nažalost, naš prijedlog o brisanju te točke s Dnevnog reda nije prošao zahvaljujući vještoj igri riječi predsjednice Vijeća. Prilikom glasanja o davanju suglasnosti o prodaji Moslavina plina d.o.o. Kutina ostali smo jedini koji su glasali protiv prodaje, ostalih 15 prisutnih vijećnika glasalo je za prodaju.

Razlog zbog kojeg su laburisti tražiti ukidanje navedene točke dnevnog reda je sljedeći. U dobivenim materijalima za 3. Sjednicu Gradskog vijeća o toj točci nije bilo nikakve dodatne informacije, niti su dobiveni ikakvi dokumenti. Dakle od vijećnika se očekivalo da raspravljaju i glasaju o „naslovu“  koji je samo naveden u Dnevnom redu. Razumjeli  bi da se raspravlja o vremenskoj prognozi, pa nam dodatne informacije nisu potrebne, dovoljan bi bio pogled na nebo, no o ovako važnoj temi za cjelokupno stanovništvo Moslavine bez i jednog dodatnog pojašnjenja je više nego neozbiljno i bahato.

Hrvatski laburisti – Stranka rada  mišljenja su da o tako ozbiljnoj temi kao što je prodaja vlasničkog udjela Grada Popovače u Moslavini plinu d.o.o. i prodaji te iste naše zajedničke tvrtke Plin projektu d.o.o. iz Nove Gradiške, ne smije biti rasprave dok nam se ne ustupe svi potrebni dokumenti vezani uz taj slučaj. Apelirali smo i na sve vijećnike Gradskog vijeća bez obzira na stranačku pripadnost da podrže prijedlog Hrvatskih laburista o brisanju te točke iz dnevnog reda na ovoj sjednici.

Hrvatski laburisti su definitivno protiv prodaje Moslavina plin d.o.o. Kutina Plin projektu d.o.o. iz Nove Gradiške. Podsjećam da je Plin projekt d.o.o. u vlasništvu Josipa Vukovića kojeg u njegovom kraju nazivaju još i SDP-ov Sanader, a uz kojeg se vežu popriličan broj nepravilnosti i neurednosti u obnašanju gradonačelničke funkcije u gradu Nova Gradiška. Navedeni Josip Vuković vlasnik je nekoliko tvrtki u Novoj Gradišci, a kao gradonačelnik u drugima je predsjednik Skupštine.

Zanimljiva je i sljedeća priča koju prenose medij Index.hr od 10.07.2012. godine:

„MINISTARSTVO uprave dobilo je nalog da obavi hitan nadzor nad gradom Nova Gradiška. Sporna je odluka gradonačelnika o zaduživanju od 10 milijuna kuna, koja je, kako tvrdi oporba, falsificirana jer sjednica gradskog vijeća nije ni održana.
Gradonačelnik Nove Gradiške, saborski zastupnik SDP-a Josip Vuković, u svom se očitovanju pozvao na izglasavanje proračuna grada za 2012. godinu donesenom 27. prosinca 2011. godine, temeljem kojeg je napisao odluku 11. travnja ove godine. O ovome se očitovalo i Ministarstvo financija, čija je glasnogovornica Sanja Bach rekla kako ministarstvo u trenutku razmatranja priložene dokumentacije nije imalo saznanja o spornoj odluci i sjednici gradskog vijeća te kako su odmah uputili zahtjev Ministarstvu uprave da obavi hitan upravni nadzor nad gradom Nova Gradiška.“

I takvoj ćemo osobi predati u ruke  Moslavina plin d.o.o.? Da li nam takva osoba može garantirati i dalje sigurnu opskrbu plinom, da li će se pridržavati  odluke HERA-e i neće dizati cijenu plina u nebesa? Da li je moguće da u slučaju da mu se ne odobri povećanje cijene od strane HERA-e, prestane sa opskrbom sa obrazloženjem da mu je neisplativa, te da građani ostanu dulje vrijeme, a možda i trajno bez ovog energenta? Hoće li ovako „pouzdan“ vlasnik redovito održavati sustav ili ćemo strepiti od različitih oblika nesreća sa nesagledivim posljedicama? Da li nam može garantirati da će većina zaposlenih ostati i dalje raditi u našoj firmi? Može nam sada sve obećati, ali kad postane stopostotni vlasnik, može raditi što ga volja. Hrvatski laburisti odlučno kažu „NE“ takvoj odluci.

Josip Mišković, načelnik općine Popovača potvrdio je kako jedinice lokalne samouprave žele stabilizirati poslovanje Moslavine plina i ostati u njenom vlasništvu. „Da nemamo tih dubioza koje su nastale iz objektivnih razloga u prošlosti Moslavina plin bi bilo kvalitetno i dobro poduzeće i moglo bi bez ikakvih problema sudjelovati na tržištu i ne bi bilo ovih dubioza do kojih je sad došlo. Međutim, dubioze su tu i treba ih riješiti i zato ponavljam da su vlasnici tj. jedinice lokalne samouprave jedinstvene da se iznađe najbolje rješenje i da Moslavina plin opstane i zaživi. Ono što je bitno, i za građane Popovače, da ovog trenutka bez obzira na napise i spekulacije nema nikakvih problema u opskrbi plinom. Isto tako i na upite radnika sigurno je da nitko od djelatnika Moslavina plina neće ostati bez svog radnog mjesta i egzistencije.“ – istaknuo je načelnik općine Popovača.

Dakle sada je najbolje rješenje prodaja. Želim naglasiti da su naši gradonačelnici i načelnici općina, kao i direktor Moslavine d.o.o. i Josip Vuković upoznati sa tim problemom već duži niz godina i mišljenja smo da se Moslavina plin d.o.o. sustavno uništavao kako bi se sada mogao prodati Plin projektu d.o.o. iz Nove Gradiške. Odgovornost za sve te dubioze trebali bi snositi  svi gradonačelniče, i vi i ostatak Skupštine, kao i nadzorni odbor i direktor Moslavina plin d.o.o.

Ponavljam, HRVATSKI LABURISTI – STRANKA RADA odlučno kažu „NE“ prodaji Moslavina plin d.o.o.!!!

 

Hrvatski laburisti- Stranka rada                                                                                         Predsjednik ogranka Popovača

Mario Loth

Mob :091/895-23-24

popovaca@laburisti.com

Posted in Ogranci, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *