Home // Ogranci // Laburisti Popovače izvršavaju svoja obećanja

Laburisti Popovače izvršavaju svoja obećanja

Hrvatski laburisti Ogranak Popovača nastavlja sa druženjem sa građanima. Tako su i danas 29.06.2013. ispred trgovine „Lonia“ u Popovači održali štand pod nazivom „KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE – BOŽANSTVENA TRAGIKOMEDIJA“ prilikom čega su građanima koji su nam prilazili pojasnili razlog takvog naslova i pritom podijelili bilten 6.

Građanima smo obećali da ćemo ih i dalje obavještavati o važnijim događanjima u najmlađem gradu u državi.

BILTEN BROJ 6

KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE

BOŽANSTVENA TRAGIKOMEDIJA

Lipanj, 2013.

Hrvatski laburisti – Stranka rada ogranak Popovača nakon konstituiranja sjednice Gradskog vijeća održane dana 20. Lipnja 2013. Godine,poslali su medijima sljedeće priopćenje. Kako smo Vam obećali da ćete biti redovito obaviješteni o svim važnijim stvarima koje će se događati, to priopćenje želimo podijeliti i s vama.

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

                HRVATSKI LABURISTI – STRANKA RADA ogranak Popovača putem medija javno žele poručiti svim svojim članovima i simpatizerima da ostaju kod svojih obećanja danih prije izbora kako će slijediti svoj put. Lokalni izbori su sada nakon konstituiranja Gradskog vijeća definitivno iza nas. Kao predsjednik laburista Ogranka Popovača želim zahvaliti, u ime Izvršnog odbora i svih naših članova, svim građanima koji su nam ukazali povjerenje i glasali za nas.

Bez “fige u džepu“ prošli smo i na konstituirajućoj sjednici. Naš je stav od početka bio da nećemo biti prikrivena potpora vlasti zbog vlastitog uhljebljivanja, te da ćemo radije biti u oporbi nego se prodati.

Također smo jasno i glasno iznijeli svoj stav da ćemo podržati svaki prijedlog vladajućih koji je za dobrobit cijele naše Popovače. Prijedlozi koji su za dobrobit manje skupine ili pojedinca neće imati našu potporu. Podržavamo projekt izgradnje nove osnovne škole i sportske dvorane, doma za starije i nemoćne, forenzike, ma kada god on krenuo, daljnje izgradnje infrastrukture u svim mjestima i ostalih sličnih projekata.

Također, podržat ćemo i uređenje dječjeg igrališta po ISO standardima, održavanje male škole u područnim školama, razvoj turizma u Lonjskom polju, transparentne javne natječaje i niz sitnih promjena koje bi običnom stanovniku omogućile svakodnevni život lakšim. Ipak, teško da će ti prijedlozi biti i prihvaćeni pošto nisu prijedlozi vladajućih.

HRVATSKI LABURISTI  nisu sklopili nikakve koalicije, niti programske sporazume, niti dali ikakva usmena obećanja ni  vladajućima  ni  oporbi. Tko čini vladajuće moglo se vidjeti i na samoj konstituirajućoj sjednici po glasovima vijećnika za predsjednika vijeća. Deset glasova vijećnika iz redova HSP-a, HSLS-a i SDP-a dali su potporu gospođi Mariji Starčević za predsjednicu vijeća. Dakle, vladajuća većina je odlučila. Da li je potpisan koalicijski sporazum ili programska suradnja ili je ostalo na usmenom sporazumu, to ne mogu tvrditi, no očito je i jasno, ako je gradonačelnik predložio dr. Mariju Starčević ispred HSLS-a za predsjednicu vijeća, da postoji nekakav viši oblik suradnje.

Pitam vas sada da li se sjećate onih predizbornih glasnih obećanja o nužnim i potrebnim  promjenama? Da li se sjećate nedavnih objava kako se vodi fer i korektna kampanja bez figa u džepu? Svih onih glasnih i javnih navoda protiv ondašnje vlasti i načelnika? Citirat ću zadnje priopćenje za javnost koje je uputila dr. Marija Starčević:

„Dana 29.05.2013. prilikom javnog sučeljavanja na radio Moslavini kandidata za gradonačelnika Popovače za drugi krug lokalnih izbora g. Josip Mišković je izrekao niz laži i klevetu za koju tražim javnu ispriku ili ću svoju zadovoljštinu potražiti na sudu.
Izjavio je: „osoba koja sada pokušava biti predsjednica vijeća u svom mandatu kada je to mogla (2005-2009) u to vrijeme bila zamjenica načelnika učinila sve da se škole u Donjoj i Gornjoj Gračenici ukinu kao područne škole„
Naprotiv, pomagala sam kao poglavar za socijalnu skrb u organizaciji male škole u Donjoj Gračenici koja je nakon toga bila organizirana, a nakon mog odlaska su je ukinuli.
Ovom izjavom gsp Mišković želi diskreditirati mene kao osobu, uvesti nepovjerenje među članove HSLS-a i cijele koalicije. U emisiji ismijava odluku izvršnog odbora te sporazum četiriju stranaka koje su ovom koalicijom izrazile želju za transparentnim radom. Ova koalicija ima školovane mlade ljude i želi poslati jasnu poruku građanima na koje ljude mogu računati ukoliko 02.06. daju potporu dr. Romanu Rosavcu. Pozivam građane da izađu na izbore jer će tako osigurati bolji život sebi i svojoj djeci”- stoji u priopćenju.

Reći ćete: „To je politika“. Možda za neke, za laburiste nije. Laburisti vode jasnu i transparentnu politiku i čvrsto stoje iza svojih obećanja koja su dali građanima. Mi nismo isti, mi smo laburisti!

 Hrvatski laburisti- Stranka rada

Predsjednik ogranka Popovača

Mario Loth

Mob :091/895-23-24

popovaca@laburisti.com

Božanstvena tragikomedija Popovača

Posted in Ogranci, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *