Home // Ogranci // Najskuplji pašnjak u Hrvata

Najskuplji pašnjak u Hrvata

Petrinjski Ogranak obratio se gradonačelniku otvorenim pismom kojim ga pozivaju da odgovori na nekoliko pitanja. Naglasak u ovom pismu je ipak stavljen na raspolaganje sredstvima iz proračuna koja su prikupljaju od građana, a pri čemu nitko ne vodi brigu o interesima tog istog grada i građana.

Poštovani gradonačelniče,

Poduzetnička  zona u Petrinji je jedna od 400 registriranih poduzetničkih zona, ali je i jedna od 200 zona na kojima nema nikakve gospodarske djelatnosti.

 U stadiju je pašnjaka, a kako se situacija s financijama razvija još dugo će ostati takva.

U proračunu za 2012. godinu za poduzetničku zonu predviđena su sredstva u visini od 500.000,00 kuna, od kojih 201.000,00 kuna odlazi na plaću direktora, a 87.100,00  kuna na članove nadzornog odbora te iste zone. Pitamo Vas, poštovani gradonačelniče, na koje poslovne aktivnosti odlazi ostatak novca ili nam želite priopćiti da ostatak odlazi na košnju trave na najskupljem pašnjaku u Hrvata ?

Ponukani iskustvom sedam gradova, koji su iz programa „Poduzetnički impuls“ i putem natječaja „Poduzetničke zone“ sa ministrom Gordanom Marasom potpisali ugovore vrijedne 10,7 milijuna kuna od ukupno 42 milijuna kuna, a kojima Ministarstvo poduzetništva i obrta dodjeljuje u svrhu razvoja i unapređenja poduzetničke infrastrukture, mi, Hrvatski laburisti, Ogranak Petrinja kao i građani Petrinje želimo znati:

  1. S obzirom da je navedeni natječaj otvoren do 30.09.2012. godine, odgovorite nam, da li ste Vi ili direktor Poslovnih zona uputili ikakav projekt vezan uz Poslovne zone Petrinja prema Ministarstvu poduzetništva i obrta i ako niste, zašto niste?
  2. Koje poslovne odluke vezano uz Poslovnu zonu Petrinja od njihovog osnivanja 16.02.2010. godine  je poduzeo njezin direktor Josip Dolenec, osim što mu je, do danas, uredno isplaćivana plaća od  oko 14.000,00 kuna bruto svaki mjesec?
  3. Što rade članovi Nadzornog odbora Poslovnih zona, dr. Viktorija Kaleb, Lidija Jandrić i  Mate Damjanović osim što uredno uzimaju naknadu za svoje „nadzorovanje“? Smatrate li da su zaslužili naknade u rasponu od 2.000,00 do 3.000,00 kuna mjesečno za svoje djelovanje i da li ste zadovoljni njihovim radom?
  4. Koji su Vaši daljnji planovi vezani uz Poslovnu zonu Petrinja?
  5. Što nudite potencijalnim poduzetnicima u cijeni zemljišta (od 300.000,00 do 900.000,00 kuna po  parceli), osim gole ledine? Gdje se stalo sa infrastrukturom? Mislite li da će netko doći i uložiti u Zone u kojima nema osnovnih uvjeta za bilo koju djelatnost?
  6. Kako mislite konkurirati Poslovnim zonama Sisak koje imaju riješenu infrastrukturu?
  7. U ožujku ove godine otvorili ste natječaj za prodaju nekretnina u gradskom vlasništvu. Navedite koliko se fizičkih i pravnih osoba javilo na natječaj?
  8. Može se primijetiti da ste puno obećavali, a malo napravili za ovaj grad.Petrinjcima je obećano 300 novih radnih mjesta u Zonama, koliko je otvoreno?
  9. Obećali ste rješenje Petrinjke, autobusno stajalište, asfaltiranje ulica, poduzetničke zone, nogostupe, dvoranu, vrtić, obećali ste rješenje otpada i još podosta toga, a što smo dobili?
  10. Skupljali ste iskustva za poslovne zone u Sloveniji i BiH. Gdje su rezultati?

S obzirom da sve gore navedeno, zahtijevamo da direktor i Nadzorni odbor, zbog očite nesposobnosti i nestručnosti, podnesu ostavke. Tako ćete uštedjeti prilične svote novaca iz proračuna na godišnjoj razini koje će se moći upotrijebiti tamo gdje je za građane prioritetnije.

Nakon svega, ipak Vam priznajemo originalnost –  jedini smo u Hrvatskoj koji  imamo pašnjak s direktorom i nadzornim odborom. A imamo i ovce za šišanje – građane Petrinje koji sve to plaćaju!

 

Željko Tačković – Ogranak Petrinja
mobitel: 098 838 931
mail:
zeljkosk@net.hr

Posted in Ogranci, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *