Home // Vijesti // Novinarsko pitanje

Novinarsko pitanje

Novinar i urednik nST-a g. Željko Maljevac mi je uputio mail slijedećeg sadržaja:

Poštovani,

službeno me za novine zanima tvoje mišljenje i komentar na pitanje:
– koji su projekti ušli u ovogodišnji Državni proračun , s obzirom na izjave županice Lovrić Merzl da su osigurana sredstva za Obrtničku školu u Sisku, osnovnu školu i dvoranu u Popovači, rodilište u Kutini, te radovi na Zagrebačkoj cesti u Sisku, kao i izjavu Marijane Petir iz HSS-a da je u Državnom proračunu osigurano samo pet milijuna kuna za Obrtničku školu , dok ostali projekti nisu vidljivi, zato nas kao novine zanima što je od toga istina, te kako to komentiraš,
   Zanima me što je s dovršetkom izgradnje autoceste, dovršetkom dionice Buševec-Lekenik i početkom radova na dionici Lekenik-Sisak, što je s Pasarelom, Veleučilištem, mostom preko Kupe, novim mostom preko Odre, t ostalim sisačkim i sisačko-moslavačkim projktima.
Pozdrav,
 Željko Maljevac
S obzirom da smatram da odgovori na ova pitanja vjerojatno zanimaju i ostale građane Siska i Sisačko moslavačke županije svoj odgovor prenosim također u cijelosti:
Poštovani,
Čitajući Proračun, dok je još bio u fazi prijedloga, nigdje nisam uočio sve one stavke koje je spominjala gospođa Lovrić Merzel. S obzirom da su izjave i ostalih u sličnom smislu, uvidio sam da sam bio u pravu kada sam bio skeptičan prema njezinim najavama. Iskreno rečeno, kroz proračun izvanproračunskih korisnika (Hrvatske ceste, Hrvatske vode i td.) je moguće nešto od ovoga progurati, ali mislim da to dolazi u obzir samo u slučajevima ako se nešto bitno dogodi što bi moglo utjecati na donošenje takve odluke. To bi u svakom slučaju bila odluka za dnevno političke svrhe i sa simboličnim iznosom.
Što se tiče mog komentara, mogu samo konstatirati da smo bili u pravu kada smo u predizbornoj kampanji upozoravali da između dosadašnjih i ovih nema nikakve razlike. I jedni i drugi su u službi privatnog kapitala, a interesi građana su nebitni do slijedećih izbora. Hrvatski laburisti – Stranka rada je na Klubu zastupnika donijela odluku da nećemo ići sa amandmanima jer smo od vladajućih “obaviješteni” da niti jedan oporbeni prijedlog iz oporbe neće biti prihvaćen (vidi http://laburistisisak.wordpress.com/). O ponašanju vladajućih dovoljno govori činjenica da još nije dostavljen odgovor na zastupničko pitanje za vrijeme “aktualnog sata” od 18. siječnja o planovima za grad Sisak. O istome sa upozorio predsjedavajućeg (što se vidi i čuje u ovom prilogu), ali bez ikakve reakcije. Inače, Poslovnikom Sabora je za odgovor predviđen rok od 30 dana. Očito je da sam i u slučaju postavljanja pitanja, kada sam naglasio da je to politikantski čin (dolazak na Staru godinu) s ciljem izbjegavanja bilo kakvih nemira pred referendum o ulasku u EU, bio u pravu.
Mladen Novak
Posted in Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *