Home // Ogranci // Održana sedma sjednica sisačkog Gradskog vijeća

Održana sedma sjednica sisačkog Gradskog vijeća

gradska_vijecnica_sisakDana 28. svibnja održana je sedma po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Siska.
Na dnevnom redu bilo je 9 točaka, od kojih je većina točaka i podtočaka usvojena jednoglasno, a najviše različitih stavova izrečenih na govornici izazvalo je polugodišnje Izvješće o radu gradonačelnice za razdoblje srpanj-prosinac 2013. godine.
Aktualni sat koji je prethodio samoj sjednici bio je vrlo živahan i rječit, s mnogobrojnim upadicama iz klupa, uglavnom iz redova oporbe. Mnoga pitanja zbog bezbrojnih ispravaka krivih navoda i isteka vremena nisu postavljena, uz česte kritike na vođenje “aktualca” od strane novoizabranog predsjednika Gradskog vijeća, HNS-ovog Ivana Đumbira (na šestoj sjednici naslijedio predsjedavajućeg laburista Ivicu Rendulića).
Nakon što je najavio kako danas neće postavljati pitanje o Rafineriji, već ga ostavlja za sljedeću sjednicu, tema prvog pitanja Ivice Rendulića bila je situacija s financijskim potporama braniteljskim udrugama na području grada, istaknuvši njihovo značenje u društvu i životu grada, a drugog kritika stanju, odnosno slaboj košnji zelenih površina tijekom ove godine. Ponudio je rješenje u vidu angažiranja dodatnih radnika putem javnih radova.
Ivan Mlinarić osvrnuo se na prekjučerašnje prometne poteškoće u središtu grada, odnosno već puno puta ponovljeno poplavljivanje i zatvaranje dva podvožnjaka zbog obilate kiše koja je pala u pola sata te moguće iznalaženje rješenja kako bi se takva situacija više ne bi ponavljala.
Također je izrazio nezadovoljstvo slabim radom gradskih Mjesnih odbora (od kojih je, primjerice, tek polovica predala prijedloge za ovogodišnji proračun) te pozvao na poticanje njihovih aktivnosti. Predložio je, za početak, realizaciju dostavljenih prijedloga poput obnove starog vatrogasnog tornja u selu Kratečko koje se nalazi unutar Parka prirode Lonjsko polje.

Posted in Ogranci and tagged as , , ,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *