Home // Ogranci // Ogranak Popovača izdao Bilten 2

Ogranak Popovača izdao Bilten 2

Popovača, 20. studeni 2012.

BILTEN 2.


HRVATSKI LABURISTI – STRANKA RADA jedna je od rijetkih, ako ne i jedina Stranka koja od svojih članova ne sakuplja članarinu, a potrebne financijske izdatke namiruje dobrovoljnim vlastitim prilozima članova i simpatizera, pa su tako i troškovi oko tiskanja biltena namireni istim načinom. Međutim, uvidjevši da su stanovnici Općine Popovača loše ili nepotpuno informirani o zbivanjima u našoj sredini, donijeli smo odluku da putem BILTENA pokušamo, redovito i objektivno informirati naše građanstvo.
Nakon svečanog BILTENA 1, kojim smo upoznali građane o našim dosadašnjim akcijama, ovim ćemo brojem, a nadamo se i u buduće, redovito donositi vijesti i naše komentare na zbivanja, a posebno o donošenim odlukama na sjednicama Općinskog vijeća.

U ovoj „idealnoj ekonomskoj situaciji“ 10. srpnja 2o12. na 33. sjednici Općinskog vijeća, pored ostalog, donijeta je odluka o povećanju cijene utrška vode za domaćinstva sa 1,41 na 2,00 Kn po m3, a za pravne osobe sa 2,13 na 3,50 također m3, što smo zahvaljujući svojim „općenitom ukupnom visokom standardu“, mi stanovnici – šutke ili blagonaklono prihvatili, a one koji su eventualno protiv ove odluke o povećanju cijene rogoborili, lokalna je vlast proglasila osobama bez razumijevanja za ekonomsku potrebu. O socijalnoj situaciji našeg stanovništva, nezaposlenima, umirovljenicima, stanovnicima na rubu gladi, o broju zaposlenih stanovnika Popovače u Sanu i FarmaS-u odnosu na utrošena znatna općinska sredstva – nije vođena rasprava !
28. rujna 2012, na 34. sjednici Općinskog vijeća, pored ostalog, donijeta je odluka o dugoročnom zaduženju od 12 milijuna kn na 1o godina, za izgradnju kapitalnih objekata: izgradnja školskoj športskoj dvorane (predizborni pijesak u oči), – pristupna cesti novoj školi (predizborni pijesak u oči), – izgradnji vodnih građevina (?), te – rekonstrukciji trga II. za što je izdvojena skoro polovina od ukupnog iznosa zaduženja ili 5,000.000 kn. Svim štovanim stanovnicima općine Popovača skrećemo pažnju da je uređenje Trga II sa fontanom, bilo još jedino ili zadnje što je našoj Popovači bilo hitno i nužno potrebno, naročito u trenucima kad je cijela „lijepa naša„ u ekonomskom kolapsu, kada na području cijele Općine nema postrojenja za pročiščavanje otpadne vode, kada ulica u centru Popovače (Ulica Mate Lovraka) nema uredne kanalizacije (stanovnici su samoinicijativno iskopali i ugradili kanalske cijevi koje vode u obližnje polje), a otpadne vode cjelokupne Opčine puštaju u Jelenku, kada

okolna naselja nisu prometno povezana ili su loše povezana sa centrom, kad su javne površine (ulice i zelene površine), a posebno groblja, nikada nisu lošije održavani, kada ……… Sve to i još puno toga, prema odluci Općinske uprave, nije vrijedno uloženih financijskih sredstva kao Trg II. sa fontanom. Zlonamjernik bi mogao pomisliti da Popovaču vodi Bandić!
O socijalnoj situaciji našeg stanovništva, o nezaposlenima, o stanovnicima na rubu gladi, o propadanju sela i seoskog stanovništva, o broju zaposlenih stanovnika u odnosu na zadužena i uložena financijska sredstva (12 milijuna na 10 godina) nije vođena rasprava !
Na 35. sjednici Općinskog vijeća donesen je zaključak o pokretanju postupka za utvrđivanje statusa grada. U sastav grada Popovača bilo bi uključeno 13 naselja koji čine gospodarsku i društvenu cjelinu za što je, navodno, opravdani trenutak. Općinski načelnik navodi: „vidljiv i snažan napredak u svakom smislu, od porasta broja stanovništva do gospodarskog i infrastrukturnog razvoja“. Kamo sreće da je to tako!
Očito je da „ovaj vidljiv i snažan napredak“ vidi Općinska uprava, dok stanovnici i dalje vape za dobrom dežurnom zdravstvenom službom, za smanjenjem broja nezaposlenih, rješenjem socijalnih problema, za novom školom i športskom dvoranom, redovitim održavanjem javnih površina i tako dalje i tako dalje.

Ovim BILTENOM 2 pokušali smo dati svoje viđenje i komentare na protekle 3 sjednice Općinskog vijeća ( 33. 34. i 35.), dok ćemo u buduće pokušati o svim događajima pravovremeno redovito informirati naše građanstvo.

HRVATSKI LABURISTI-STRANKA RADA
Predsjednik OGRANKA POPOVAČA
Mario Loth

Posted in Ogranci, SMŽ, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *