Home // Ogranci // Ogranak Popovača: Najbolji kandidat – načelnikov kandidat

Ogranak Popovača: Najbolji kandidat – načelnikov kandidat

Ogranak Popovača želi skrenuti pozornost javnosti, a ponajprije stanovnika općine Popovača na načelnikove čudne postupke pri odabiru najboljeg kandidata za radno mjesto domara

Sve je počelo još 30. travnja ove godine kada je raspisan javni natječaj za prijem u službu domara. Vjerojatno je već tada načelnik rezervirao to radno mjesto za svog „igrača“, a javni natječaj je bio raspisan radi zadovoljavanja formalnosti. Očito su načelniku neke stvari malo promakle, pa na dan kada su trebale biti održane dodatne provjere pismenim putem,načelnik nije mogao do tih pitanja, pa je napravio svoja. Srećom u općini ima ljudi koji nisu dozvolili da se od takvih stvari radi cirkus, pa je natječaj 1. kolovoza i poništen.

Razlog zašto je natječaj poništen, nije naveden. Vjerojatno smatraju da to nije potrebno. Što koga briga zašto se poništava natječaj. I tko su uopće stanovnici Općine Popovača, da bi trebali znati razlog poništenja. To što tu stanuju i što plaćaju poreze i prireze to nema veze. Ipak su oni „izabrani“ i mogu raditi što hoće i kako hoće.

Podsjećamo da se natječaj smije poništiti samo ako nitko od kandidata koji su se javili na natječaj ne zadovoljava tražene uvjete za navedeno radno mjesto – što mora utvrditi i za što je odgovorna komisija za provedbu natječaja. Dodatna testiranja i slično provode se ako tražene uvjete zadovoljava više kandidata – da se izabere najkvalitetnija osoba. Natječaj se smije ponoviti (i traženi uvjeti sniziti) samo ako u prvom pokušaju natječaja nitko od kandidata koji su se javili na natječaj nije zadovoljio tražene uvjete. Ako je netko zadovoljio uvjete a natječaj je poništen iz nekih nepoznatih razloga, to je već problem.

Da stanovnici općine Popovača imaju domišljatog i snalažljivog načelnika, dokazuje i njegov sljedeći potez. Kada već nije uspio kroz natječaj odabrati „svog“ kandidata, načelnik je pronašao rješenje i za ovu situaciju. Kandidat svih nas je zaposlen u dječjem vrtiću Popovača. Napominjem da je općina Popovača osnivač vrtića, te da ona imenuje ravnatelja vrtića i predstavnike u Upravno vijeće vrtića. Vjerojatno je njegova procjena stručnija od komisije koja je bila zadužena za izbor.

Mario Loth
Predsjednik Ogranka Popovača

 

Posted in Ogranci, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *