Home // Vijesti // Otvoreno pismo gradonačelniku Kutine

Otvoreno pismo gradonačelniku Kutine

Hrvatski laburisti – Stranka rada, Ogranak Kutina obratio se gradonačelniku Kutine i gradskim vijećnicima s otvorenim pismom koji traže reakciju povodom najavljene privatizacije Petrokemije. Da li je u pitanju novi grad – slučaj? Pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani!

Sa velikim razočarenjem i zabrinutošću smo primili informaciju koju je prenio dio medija, a o kojoj se već neko vrijeme govori na ulicama Kutine, da Vlada RH ima namjeru prodati Petrokemiju d.d. Kutina.

Imajući u vidu da svi u Kutini znaju i shvaćaju utjecaj Petrokemije za grad Kutinu, ali i cijelu Moslavinu, smatramo da shvaćate opravdanost našeg apela za spas i očuvanje Petrokemije, a na što nećemo moći utjecati ako ona promijeni vlasnika. Gotovo je nevjerojatno da bi iznos od oko 500 milijuna kuna mogao značiti neku veliku dobit za državni proračun, ali je sigurno da bi gubitak Petrokemije bio nenadoknadiv gubitak za sve zaposlene i njihove obitelji, za Kutinu i sve stanovnike Kutine i Moslavine, ali i za sve poljoprivrednike u Hrvatskoj. Varijanta koja je prezentirana u medijima, a po kojoj bi Petrokemija ostala bez proizvodnje, odnosno postala pakirnica umjetnog gnojiva, loše kvalitete, ruskog vlasnika, za ovaj kraj je na razini najstrašnijih ratnih razaranja.

Stoga, apeliramo na sve koji imaju bilo kakav utjecaj, bez obzira na stranačku stegu i pripadnost, da ga iskoriste za spas i očuvanjePetrokemije Kutina i spriječe njezinu prodaju.

Hrvatski laburisti – Stranka rada

Ogranak Kutina

Dario Zorbas

Predsjednik Ogranka

Posted in Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *