Home // Ogranci // Petrinjski gospodar tame

Petrinjski gospodar tame

PETRINJA – Iz Hrvatskih laburista – Stranke rada poslali su priopćenje u kojem problematiziraju javnu rasvjetu koja je isključena dio noći na nekim dijelovima petrinjskog područja. Kako bi si odgovorili na pitanje zašto stanovnici Mošćenice, Bresta, Hrastovice i Dragotinaca moraju živjeti bez javne rasvjete dok drugi to ne moraju, Laburisti su odgovor potražili kod direktora Komunalca Peje Trgovčevića.

„Moščeničani su, naravno, ogorčeni spoznajom da su zakinuti sa uslugu koja se podrazumijeva kao normalna stavka života u 21. stoljeću dok ih istovremeno netko vraća u mračnu prošlost.”, navode Laburisti.

U službenom dopisu gospodin Trgovčević napominje da on samo provodi odluku Gradskog vijeća koje je 2011. godine na zahtjev gradonačelnika Željka Nenadića donijelo odluku da se povremeno isključuje javna rasvjeta u Mošćenici zbog ušteda.

Dakle, na prijedlog gradonačelnika i blagoslov Gradskog vijeća, u kojem je i g. Darinko Dumbović stanovnici Mošćenice su postali građani drugog reda.

Stoga, pitamo gradonačelnika: Zašto Mošćenica (a također i Brest, Hrastovica i Dragotinci), snosi sav teret štednje električne energije na području grada Petrinje? Smatrate li da stanovnicima tih naselja nije potrebna javna rasvjeta zato što oni imaju jako razvijen noćni vid ili iz nekog drugog razloga?

Do kada će ta odluka biti na snazi, odnosno, kada će stanovnici Mošćenice doći u milost svog voljenog gradonačelnika i dobiti noćnu rasvjetu? Možda je u pozadini svega pronatalitetna politika čiji će slavni rezultati tek ugledati svjetlo dana.

Sa žaljenjem moramo konstatirati da je prema Mošćeničanima učinjena velika nepravda od strane gradonačelnika koji se ponaša kao” petrinjski gospodar tame „a čiji je potez, u ovom slučaju, za svaku osudu.

Nadamo se da će reakcija javnosti, na ovu informaciju, polučiti prestankom maćehinskog odnosa gradskih vlasti prema jednom dijelu svojih građana koji to sigurno ne zaslužuju.

Na kraju želimo naglasiti da će Hrvatski laburisti, ogranak Petrinja i dalje raditi na ukazivanju ovakvih anomalija i nepravilnosti kojih je, na našu žalost i žalost svih građana Petrinje, previše u svim segmentima upravljanja našim gradom.”, stoji uz ostalo u priopćenju kojeg su potpisali predsjednik ogranka Željko Tačković te tajnica ogranka Sanja Jelić.

 

Posted in Ogranci, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *