Home // Ogranci // Petrinjski Laburisti o Komunalcu i Slavijatransu

Petrinjski Laburisti o Komunalcu i Slavijatransu

PETRINJA – Hrvatski laburisti – Ogranak Petrinja poslali su otvoreno pismo gradonačelniku Petrinje Željku Nenadiću povodom neisplate plaća u poduzeću Komunalac, ali i povodom nepodmirivanja dugova prema poduzeću Slavijatrans. U pismu upućuju pitanja i oštru kritiku gradonačelniku Nenadiću radi maćehinskog odnosa naspram tih poduzeća. Pismo, kojeg je potpisao predsjednik Hrvatskih laburista-Ogranak Petrinja Željko Tačković, donosimo u cijelosti.

„Poštovani gradonačelniče,

Kako tumačite situaciju u kojoj se u Gradu stvara atmosfera nemogućnosti isplate plaća i ostalih potraživanja poduzećima kao što su „Komunalac” i „Slavijatrans” dok se u isto vrijeme u proračunu predviđaju sredstva u visini 1.200.000,00 kuna za obnovu i rekonstrukciju Odmarališta Punat?

Budući ste danima skupljali novac za isplate plaća radnicima „Komunalca”, postavljamo pitanje, što će biti sa njihovom slijedećom plaćom, te hoćete li na isti način prikupiti novac koji dugujete „Slavijatransu”, jer i njihove zaposlenike dovodite u nezavidni položaj u kojem oni grozničavo razmišljaju o svojoj egzistenciji?

Jeste li Vi gradonačelnik i tih Petrinjaca koji rade u tim poduzećima ili su oni za Vas samo zanemariva brojka u poražavajućoj statistici ekonomske realnosti našeg grada?

Da li je Vaš prioritet egzistencija građana Petrinje ili obnova Odmarališta koje će služiti samo za zaposlenike gradske uprave, a obnavlja se proračunskim sredstvima koja su do jučer punili isti ti radnici kojima se sada uskraćuju njihova elementarna prava?

Smatrate li da će svi ti ugroženi radnici mirnije spavati kada uložite 232.000,00 kuna za izgradnju ogradnog zidića u parku na Trgu dr. F. Tuđmana umjesto da vratite makar dio duga poduzeću koje je u stečaju, a za koji ste i Vi djelomice zaslužni?

Mi, Hrvatski laburisti smatramo da svi građani Petrinje, a ponajviše radnici ugroženih poduzeća zaslužuju objašnjenje jer se radi o našim novcima kojima Vi raspolažete”.

Između ostaloga, petrinjski Laburisti su danas na petrinjskoj tržnici proveli akciju naziva „Knjiga žalbe”, putem koje su građanima Petrinje dali mogućnost da postave pitanja gradonačelniku Željku Nenadiću.

„Na taj način mi, Hrvatski laburisti želimo pomoći svim građanima u iznošenju stavova, pitanja i želimo proslijediti njihova pitanja gradonačelniku, kako bi na njih dobili pisani odgovor”, stoji na kraju priopćenja Hrvatskih laburista-Ogranak Petrinja.

 Tekst preuzet sa Portala 53

Posted in Ogranci, SMŽ, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *