Home // Ogranci // Potrubi protiv poreza na nekretnine

Potrubi protiv poreza na nekretnine

Prema izvještajima pristiglima iz svih krajeva Hrvatske, brzinska dvodnevna akcija Hrvatskih laburista – Stranke rada “Potrubi protiv poreza na nekretnine” u potpunosti je uspjela. Četiri ogranka (Sisak, Petrinja, Kutina i Popovača) u Sisačko moslavačkoj županiji su također odradili akciju uz burno i bučno odobravanje građana. Upravo na dan kada smo završili akciju ministar Slavko Linić prezentirao je novi namet koji će uskoro po džepu oplesti većinu građana.

Podsjetimo, Hrvatski laburisti smatraju da je taj porez na nekretnine novi udar na građane koji žive od svoga rada. Smatramo nepoštenim i nepravednim da će se oporezovati one građane koji su štedjeli i godinama ulagali u svoju kuću ili stan, a one koji su umjesto toga kupovali zlato, umjetnine, pokretnine ili imaju jednostavno novac na računima banaka, porezom zaobići. Vlada RH predlaže ovaj Zakon o porezu na nekretnine samo zato jer više od 90 posto građana u Hrvatskoj ima nekretninu u svojem vlasništvu, da bi time zahvatila najširi dio stanovništva.

Vrijedne aktivistice i aktivisti Hrvatskih laburista dva su, a ponegdje i tri dana (od utorka) izašli na prometnice i križanja diljem Hrvatskih gradova visoko podižući transparent kojim su pozvali građane na izražavanje stava o porezu na nekretnine. Zastupnici Laburista u Saboru će, kada navedeni zakon dođe na dnevni red, dodatno obrazložiti i argumentirati stavove zašto se protivimo ovakvom zakonu.

“>
 

Mladen Novak

Posted in Ogranci, SMŽ, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *