Home // Ogranci // Predizborne aktivnosti su počele

Predizborne aktivnosti su počele

Na tiskovnoj konferenciji održanoj 06. ožujka sisački laburisti su najavili konkretne aktivnosti koje poduzimaju kako bi se realizirali projekti koji su već dulje vrijeme na čekanju ili se od nekih već i odustalo. Očito je ova naša najava imala odjeka, jer je uslijedila i reakcija.

Sa odgovornima u HŽ-u su obavljeni razgovori kako bi se pokrenuli projekti revitalizacije pruge do Petrinje, izgradnja pasarele u Capragu i perona u kolodvoru Sisak. Tom prilikom smo prezentirali rješenja i financijsku konstrukciju. U ponedjeljak, 26. ožujka, se u HŽ-u ukazala nesuđena nasljednica jednog od ministara, sa idejom da se krene u realizaciju tih istih projekata. S obzirom da su sve ove radnje u korist građana, mi pozdravljamo ovu inicijativu. Treba imati na umu da je na vlasti SDP sa svojim koalicijskim partnerima, te da su financije za sve projekte isključivo njima na raspolaganju. Iako smo svjesni da će realizacija ovih projekata biti upravo u vrijeme pred lokalne izbore te da će u tom kontekstu biti korištena u predizbornu promidžbu, u interesu građana pozdravljamo nastojanja predstavnika lokalne vlasti.

Ne tako davno smo već imali sličan slučaj kada smo gradskom poglavarstvu predložili da nastavi projekt obaveznog podučavanja neplivača u nižim razredima osnovne škole od kojeg je država odustala. Ukazali smo na činjenicu da je grad vlasnik i autoprijevozničkog poduzeća i sportskog kompleksa u čijem je sastavu i bazen. I tada smo doživjeli da se to prezentira kao ideja vladajućih, ali s obzirom da su korist od ovoga imali upravo najmanji i najmlađi stanovnici ovog grada nismo željeli javno polemizirati i politikantski ubirati poene.

I dalje ćemo iznositi ideje i prijedloge koji su realni i izvedivi pa neka u njihovoj realizaciji pomogne tko može (ili želi), a vjerujemo da će građani prepoznati tko je tko u ovoj priči. Ipak mi nismo isti, mi smo laburisti.

Mladen Novak

Posted in Ogranci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *