Home // SMŽ // Prosvjed u Zagrebu

Prosvjed u Zagrebu

Zagreb prosvjed 05 12 2013 BČlanovi Hrvatskih laburista – Stranke rada pristigli iz Petrinje, Hrvatske Kostajnice, Varaždina, Karlovca, Velike Gorice, Siska, Sunje, Popovače, Kutine, Križa i Zagreba u znak protivljenja novom Zakonu o radu, Zakonu o mirovinskom osiguranju te Zakonu o povremenim poslovima pridružili su se sindikalnom antivladinom prosvjedu u Zagrebu održanom 5. prosinca 2013. godine na Trgu Sv. Marka.

Više od tisuću građanki i građana te sindikalnih povjerenika iz pet središnjica na Markovom trgu diglo je glas protiv daljnjeg smanjenja cijene rada u Hrvatskoj. Vladu su optužili kako je upravo to namjera zakonskog paketa o radu, mirovinskom osiguranju i povremenim poslovima, pa su Banskim dvorima dali šibu i poruku ”Otkaz!” za Sv. Nikolu.

Tom je prigodom Dragutin Lesar izjavio da Vlada nije odustala od Zakona o radu koji je povučen iz procedure, već ga je samo odgodila za iduću godinu. “Ako ćemo imati sreće, radit ćemo 56 sati tjedno, do 67. godine života, iznajmljeni putem agencija na vaučere (vrijednosne kupone) nekoliko sati dnevno. I da bi ostvarili 41 godinu mirovinskog staža osiguranja kao uvjet za redovnu mirovinu, morali bi živjeti barem 120 godina”.

Kao potporu zagrebačkom prosvjedu laburisti su u gradovima sjedištima županija nastavili s akcijom “Pobuna!” kojom su upozorili na Vladino sveobuhvatno umanjenje dosadašnjih prava građana novim paketom zakona.Zagreb prosvjed 05 12 2013 A

 

Posted in SMŽ, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *