Home // Ogranci // Reakcija petrinjskih laburista na prijedlog proračunskih ušteda gradonačelnika Željka Nenadića

Reakcija petrinjskih laburista na prijedlog proračunskih ušteda gradonačelnika Željka Nenadića

Petrinjski gradonačelnik g. Željko Nenadić je očito razmotrio poruke i prigovore koje smo mu odaslali u nekoliko zadnjih priopćenja.

Međutim, smatramo da je prijedlog proračunskih ušteda uvelike zakašnjela reakcija koja je nalik na politički spin prije lokalnih izbora.

Trenutačnim potezima, naš gradonačelnik nam govori da do 25. rujna 2012. godine, kada je objavio da se proračun grada smanjuje, uopće nije bio svjestan kriznih prilika u društvu, a napose u Petrinji. Kriza traje već godinama, a gradonačelnik tek sada reagira sa proračunskim uštedama. Zašto je tome tako?

Nismo li svjedoci tipičnog primjera upravljanja gradom bez ideje, vizije, rezona i svjesnosti o vlastitim mogućnostima, sposobnostima i potrebama?

Zar su Petrinjci zaslužili gradsku skupštinu koje je dovoljna samo sebi i sama sebi je svrhom?

Ispada da su građani, ustvari,  poželjni  samo da bi punili proračun kojeg će većin dijelom gradonačelnik podijeliti na plaće, naknade, uskrsnice, božićnice, putovanja, nadzorne i upravne odbore, savjetnike, gradske vijećnike  i slično, a bez ikakvog efekta za grad i građane, a nikako nije poželjno da nešto i zahtjevaju.

Do prije desetak dana je naš gradonačelnik govorio o projektima koji će se ostvariti u slučaju da dosadašnja garnitura u gradskoj upravi i nadalje ostane na vlasti, a sada smo svjedoci spina u smjeru štednje. I to kakve? S rokom upotrebe od godinu dana! Znači, s figom u džepu – šest mjeseci poslije izbora sve se vraća na staro bez obzira na sasvim realnu mogućnost da će za godinu dana biti jednako teška situacija, ako ne i teža.

Ne spominje naš gradonačelnik broj zaposlenih u gradskoj upravi, (ima zaposlenika  koji u radno vrijeme na facebooku pišu kako umiru od dosade!?), a kamoli efikasnosti i nitko ne pita što ti ljudi rade za svoju plaću. Koji to može biti poslovni razlog da je zaposlenicima u  gradskoj upravi potreban facebook kojeg mi, dragi naši sugrađani, plaćamo?

 

Zato, poštovani gradonačelniče i dragi Petrinjci, postoje Hrvatski laburisti koji će i ovoj i svakoj budućoj gradskoj vlasti „puhati  za vrat“, postavljati neugodna pitanja i ukazivati na nepravilnosti, jer mi nismo isti, mi smo Laburisti.

Željko Tačković – Ogranak Petrinja
mobitel: 098 838 931
mail: petrinjatz@gmail.com

Posted in Ogranci, SMŽ, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *