Home // Ogranci // ROBNA KUĆA PETRINJKA, NEKAD PONOS, DANAS RUGLO PETRINJE!

ROBNA KUĆA PETRINJKA, NEKAD PONOS, DANAS RUGLO PETRINJE!

Članovi petrinjskog ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada su danas ponovno aktualizirali problem neobnovljene robne kuće „Petrinjka” na Trgu hrvatskih branitelja. Predsjednik ogranka Željko Tačković podsjeća kako je prošlo već 17 godina od Domovinskog rata:

„Mijenjale su se vlasti Grada Petrinje, međutim na robnoj kući nije bilo nikakve promjene, ona stoji takva devastirana kakva je. Tako da se mi pitamo da li je robna kuća dio nečijih zakulisnih igara ili je samo stvar nesposobnosti vlasti koje egzistiraju u Gradu Petrinji.”

Grad i Gavrilović su 2006. precizirali suradnju u obnovi robne kuće. No još uvijek ništa. Laburisti imaju zamjerku na sve dosadašnje vlasti:

„Prolaze sve vlasti, a ništa se ne radi. Možda se postavlja pitanje novca, ali novac ne može biti tome prepreka tome. Petrinja je Grad na području od posebne državne skrbi i Grad koji je razoren u Domovinskom ratu. Kao takav Grad je imao velike mogućnosti povlačenja sredstava iz fondova i donacija. Međutim, ništa nije napravljeno.”, dodao je Tačković.

Postoji problem vlasništva jer robna kuća leži na 17 čestica koje imaju različite vlasnike. S druge strane u Gavriloviću tvrde da su oni vlasnici jer imaju građevinsku dozvolu. Vlasničke odnose moguće je riješiti vjeruju Laburisti. Radi se parcelizacija, a nakon nje se po potrebi i u zakonskim okvirima može izvršiti izvlaštenje pojedinih vlasnika. Uz Tačkovića su na Trgu hrvatskih branitelja aktualizaciju ovog problema podržale i članice ogranka Branka i Ana Marija Kardaš i Iva Basara.

Predsjednik Ogranka:

Željko Tačković

Posted in Ogranci, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *