Home // Ogranci // Sisački laburisti: Prvih godinu dana našeg prvog mandata

Sisački laburisti: Prvih godinu dana našeg prvog mandata

sisak_prvih_godinu_dana

„Prvih godinu dana našeg prvog mandata” bila je tema tiskovne konferencije Hrvatskih laburista – Stranke rada, Ogranak Sisak, na kojoj su govorili Ivica Rendulić, predsjednik i Ivan Mlinarić, tajnik Ogranka.

„Prošla je godina dana od kada je konstituirano Gradsko vijeće Grada Siska i mi smo kao stranka, koji smo jedini izašli na lokalne izbore potpuno samostalno i pri tome dobili povjerenje za dva vijećnička mandata u Vijeću Grada Siska donijeli odluku dati potporu izvršnoj vlasti, dakle gradonačelnici sa zamjenicima, a na tragu neophodnih, čak nužnih, promjena jer smo dugo, dugo godina bili na stranputici što se tiče radnih mjesta, infrastrukture, trošenja novca iz gradskog Proračuna što nije bilo dobro za život grada, odnosno naših sugrađanki i sugrađana. Posebno želim naglasiti našu svijest koju smo zahvaljujući samostalnom izlasku kroz osvojena dva vijećnička mandata dobili i preuzeli kao obvezu na sebe. U svom dosadašnjem radu uglavnom smo se fokusirali na komunalna pitanja.” – kazao je uvodno Ivica Rendulić.

Ivan Mlinarić dalje je nastavio: „Infrastruktura, komunalne usluge i gradska uprava bile su glavni cilj našeg rada, nastavno na pretpostavku kako je vlast servis građanima, a zajedničko djelovanje uspješan put do uspjeha. Popravak Savske ceste prvi je u nizu primjera, kao i obnova ceste do igrališta i brodogradilišta u Galdovu. Uređivanje parkirališta na Trgu 22. lipnja nije jedina naša inicijativa u tom dijelu grada pa će tamo uskoro osvanuti i prvi sisački park za pse. Ovdje bih naglasio da smo i ovim primjerom uspjeli pokazati kako se i malim sredstvima Sisak može svrstati uz bok dosta razvijenijih gradova i rijetkih gradova u Hrvatskoj koji uvode takve sadržaje u svoje urbane sredine.”

U nastavku je dodao: „Košnja trave, gradska rasvjeta i sigurnost raskrižja naizgled imaju manje značenje, ali njihovo rješavanje olakšava svakodnevni život Siščanki i Siščana. Pozvali smo i pozivamo na više aktivnosti Mjesne odbore kao temeljne pokretače rješavanja lokalnih komunalnih nedostataka. Jedne od tema kojima smo se bavili bile su rješavanje ogromnih gubitaka vode u sustavu gradskog vodovoda te način naplate odvoza komunalnog otpada koji su problem kako građanima, tako i gradskim tvrtkama koje ih moraju rješavati. Nismo izbjegavali postavljati pitanja o sudbini INA Rafinerije Sisak, kao i druge goruće probleme poput pitanja (preko)brojnih zaposlenika u gradskoj upravi i gradskim poduzećima. Sukladno teškoj sadašnjici, nastojali smo pomoći pronaći najpravedniji način rješavanja tog problema, naglašavajući uvjet zakonom propisanom procedure. Ono što je najbitnije, zaustavljanje rasipničkog upravljanja gradskim Proračunom bio je jedan od uvjeta naše potpore novoj izvršnoj vlasti, a to je i najveće postignuće nove gradske vlasti na kojem se može temeljiti dalja perspektiva boljeg života u gradu Sisku čemu sve politike trebaju težiti.”

„Zaključno možemo ustvrditi da svojim djelovanjem ispunjavamo očekivanja naših birača na političkoj sceni Grada Siska razmjerno snazi koju nam dva mandata u Gradskom vijeću omogućuju. Naš rad će i nadalje biti usmjeren ka djelovanju u području koje je Zakonom o lokalnoj samoupravi dano u ovlasti upravljanja Gradom, koristeći svu objektivnu moć u korigiranju izvršne vlasti i odgovorno se odnositi sa svima na političkoj sceni za konačnu dobrobit naših sugrađanki i sugrađana. Vjerujemo kako će naše lokalno djelovanje, na razini stvarnih životnih potreba Grada, a lišeno instant-ideoloških dvojbi, biti u konačnici prepoznato i prihvaćeno od još većeg broja Siščanki i Siščana jer samo tako možemo napredovati svi zajedno.” – zaključio je na kraju Rendulić.

izvor: portal53.hr

Posted in Ogranci, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *