Home // Ogranci // Sjednica GV Siska

Sjednica GV Siska

Dana 23. srpnja 2013. održana je druga sjednica Gradskog vijeća Grada Siska, odnosno prva nakon konstituirajuće na kojoj je održan i prvi aktualni sat.

Iscrpni aktualni sat donio je niz pitanja postavljenih gradonačelnici i njenim zamjenicima, a vijećnici laburisti iskoristili su pravo postavljanja po dva pitanja na istom.
Prvi je na govornicu izašao Ivica Rendulić postavivši upit kada se može očekivati rekonstrukcija Savske ulice te što će se, s obzirom na najavljeno otpuštanje 44 djelatnika u gradskoj upravi, dogoditi s njima.
Odgovor gradonačelnice na prvo pitanje bio je da će se do kraja ove godine sanirati najkritičnije točke, dok će se sljedeće godine u proračunu osigurati 4,5 milijuna kuna za potpunu rekonstrukciju Savske ulice i zamjenu vodovodne infrastrukture (u suradnji sa sisačkim Vodovodom) te izgradnju nogostupa koji dosad nije bio u planu. Na drugo pitanje odgovorila je kako će se po završetku pregovora sa sindikatom definirati točan broj viška djelatnika te kako će isti biti zbrinuti s otpremninama i svim pravima koja proizlaze iz kolektivnog ugovora i zakonskih obveza.

Drugi par pitanja ispred laburista postavio je Ivan Mlinarić, upitavši može li grad na bilo koji način utjecati na izgradnju pothodnika ispod Zagrebačke ulice (koja se trenutno rekonstruira) kako bi se omogućila nesmetana pješačka komunikacija između Zelenog brijega i poslovne zone, odnosno trgovačkih centara te kada se može očekivati donošenje odluke o imenovanju trga Josipa Mađerića, kako bi grad obilježio rad ovog nekadašnjeg gradonačelnika Siska.

Na prvo pitanje gradonačelnica je odgovorila kako je po tom pitanju razgovarala sa stručnim službama u gradskoj upravi koje je uvjeravaju kako će prometovanje pješaka preko Zagrebačke ulice biti sigurno, putem pješačkih prijelaza koji će biti opremljeni semaforima. Na drugo pitanje odgovorila je kako će se po osnivanju Komisije za određivanje imena ulica i trgova prijedlog moći uputiti u proceduru.

Osim rebalansa proračuna, na sjednici je donešen niz odluka, među kojima treba izdvojiti smanjenje komunalnog doprinosa te donošenje odluke o DPU “Zgmajne-Centar” kojim je zaustavljena izgradnja benzinske uz osnovnu školu “Braća Ribar”. Također je uvažen i primjedba Ivana Mlinarića na DPU “Lađarska ulica” te najavljena cesta koja bi prolazila kroz “Šumicu” neće biti prolazna, odnosno neće spajati Lađarsku i Vinogradsku.

HLLOGO

Ivan Mlinarić

Posted in Ogranci, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *