Home // Vijesti // Zastupnici Mladen Novak i Branko Vukšić primili Ivicu Pandžu – Orkana, Vladimira Mukuseva i Galinu Kurinnoy

Zastupnici Mladen Novak i Branko Vukšić primili Ivicu Pandžu – Orkana, Vladimira Mukuseva i Galinu Kurinnoy

Zagreb – Zastupnici Mladen Novak i Branko Vukšić primili su predsjednika Agencije za istraživanje i dokumentaciju ratnih sukoba Ivicu Pandžu – Orkana, autora knjige “Crna mapa, priča jedne novinarske istrage” akademika Vladimira Mukuseva i suprugu ubijenog i nestalog snimatelja nekadašnje TV SSSR Galinu Kurinnoy.
U uvodnom dijelu sastanka razgovaralo se o objavljenoj knjizi “Crna mapa, priča jedne novinarske istrage” akademika Vladimira Mukuseva. Sugovornici su razmijenili mišljenja o detaljima tragičnog događaja, nestanka dvaju ruskih novinara Gennadiya Kurinnoya i Viktora Nogina 1991. godine u Hrvatskoj.
Zastupnik Branko Vukšić izrazio je žaljenje zbog još uvijek nerasvijetljenog tragičnog događaja nestanka novinara te naglasio kako će pokušati učiniti sve kako bi se saznala istina i posmrtni ostaci novinara prenijeli u Rusiju.
Razmijenjene su ideje i o mogućem organiziranju okruglog stola na kojem bi sudjelovali novinari koji su izvještavali za vrijeme Domovinskog rata i s jedne i s druge strane, a u svrhu otkrivanja istine. Akademik Vladimir Mukusev predložio je da se okrugli stol organizira sljedeće godine, a bilo je riječi i o financijskim aspektima tog događaja.
Republika Hrvatska i Rusija dogovorom na visokim političkim razinama mogu doprinijeti bržem rasvjetljavanju istine, suglasni su sugovornici.
U nastavku je bilo riječi i o stanju medija u Rusiji, a sastanak je zaključen dogovorom o skoroj suradnji.

Preuzeto sa stranica Hrvatskog sabora

Posted in Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *