Home // Ogranci // Završena 4. sjednica GV Siska

Završena 4. sjednica GV Siska

Rendulić i Branković ostaju potpredsjednici Gradskog vijeća

Danas je nastavljena prošlotjedna sjednica Gradskog vijeća, a sam nastavak nije donio nikakve promjene u odnosu na prethodno stanje. Podsjetimo, prošlog tjedna su odrađene samo prve tri točke među kojima je bila i ona o razrješenju predsjednika Gradskog vijeća Zdenka Korena. Na današnjoj sjednici po dnevnom redu je uslijedilo odlučivanje o razrješenju oba potpredsjednika no to nije prošlo jer nije skupljena natpolovična većina glasova (13 od 25). Prilikom odluke o smjeni prvog potpredsjednika, laburista Ivice Rendulića, 11 vijećnika HDZ-a, HSS, HSLS-a i HSP-a AS glasovalo je za smjenu, SDP, HNS, HSU te Laburisti glasovali su protiv, dok je dva vijećnika HSP-a ostalo suzdržano. Za smjenu drugog potpredsjednika, SDP-ovog Milana Brankovića, glasovalo je 11 vijećnika HSS-a, HDZ-a, HSLS i HSP-a AS, 10 vijećnika SDP-HNS-HSU koalicije glasalo je protiv, dok su dva vijećnika HSP-a te dva Laburista bili suzdržani.

Iako vjerojatno svjesni kako su na prošloj sjednici donijeli nezakonitu Odluku o ukidanju Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela, odnosno upravnih odjela, vijećnici HSP-a AS i dalje su bili protiv nove sistematizacije, ostavši tako s 4 glasa usamljeni prilikom glasovanja oko ove točke.

Također je usvojena i izmjena Poslovnika Gradskog vijeća po kojoj će klub vijećnika moći činiti dva vijećnika, za razliku od dosadašnjih tri.

Gradsko vijeće je još uvijek bez predsjednika koji bi trebao biti izabran na sljedećoj sjednici.

Ivan Mlinarić

Posted in Ogranci, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *