Home // SMŽ // Otvoreno pismo županici SMŽ

Otvoreno pismo županici SMŽ

Poštovani vijećnici i poštovana gospođo Lovrić Merzel

Na 15. sjednici Županijske skupštine održanoj 31. svibnja 2011 godine donijeta je Odluka o davanju suglasnosti Domu za starije i nemoćne osobe Sisak za osnivanje Podružnice u Kutini. Odluka je donijeta na osnovu iste takve Odluke koju je donijelo Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne osobe Sisak.

Odluka bi bila hvale vrijedna jer iskazuje skrb vladajućih i izabranih od naroda za jednu od najugroženijih skupina društva. Upitno je da li su vijećnici znali da je riječ o preuzimanju već postojećeg Doma Zlatne godine koji je u privatnom vlasništvu, te da je cijeli slučaj preuzimanja na sudu. Upitno je također, da li se do okončanja sudskog spora može donositi ovakva Odluka. Ako je odgovor negativan, moglo bi se desiti da račun snose porezni obveznici koji pune županijski proračun.

Upitno je da li su županijski vijećnici upoznati zašto bi došlo do preuzimanja baš ovog Doma, iako na području Županije ima barem nekoliko desetaka privatnih domova. Da li je u pitanju svjesno uništavanje, kako bi se došlo ponovno u posjed nekretnine koja je u međuvremenu uređena. Da li je vjerojatan scenarij da će po preuzimanju biti konstatiran višak zaposlenih (20-tak), a nakon toga da je višak i korisnika (50-tak), te tako naizmjence do gašenja Podružnice Doma? Da li su vijećnici upoznati sa postojećom cijenom za korisnike, odnosno kolika će ona biti po preuzimanju? Da li ćemo nakon ove Odluke imati novih dvadesetero nezaposlenih i 50-tak nezbrinutih socijalnih slučajeva bez smještaja, te višemilijunski trošak sudskog spora?

Vjerujemo da ste svjesni težine donijete Odluke, te da će te uvidjeti potrebu za preispitivanjem  iste, a u cilju spašavanja radnih mjesta, očuvanja postojećeg zadovoljavajućeg statusa korisnika Doma, te izbjegavanja nepotrebnog rasipanja županijskih sredstava na sudske sporove čiji je ishod neizvjestan

S poštovanjem

Predsjednik Podružnice Sisačko moslavačke
Mladen Novak

Posted in SMŽ and tagged as ,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *