Home // Ogranci // Popovača – Bilten 5

Popovača – Bilten 5

Mi članovi stranke HRVARSKI LABURISTI – STRANKA RADA, ogranak Popovača, želimo ponovno  skrenuti pažnju naših  građana, medija i nadležnih institucija na uočene nepravilnosti u radu našeg načelnika i rukovodstva Općine. Kako nismo na naše traženje dobili cjeloviti odgovor tko je podizvođač radova na postavljanju rasvjete i električne instalacije na TRGU II u Popovači, ponovili smo i proširili pitanje, organiziravši tiskovnu konferenciju  pod nazivom „DA LI JE NAČELNIK SAM SEBI ZA REKONSTRUKCIJU TRGA II  REZERVIRAO 1,5 MILIJONA KUNA?“.

 

Želeći dobiti cjelovitu informaciju, na tiskovnoj smo konferenciji zatražili i dodatna pitanja:

1.  KOLIKA JE KONAČNA CIJENA REKONSTRUKCIJE TRGA II POPOVAČI?

2.  DA LI SU DJELATNICI „GET MEJ“-a IZVODILI RADOVE PRILIKOM POSTAVLJANJA RASVIJETE NA TRGU II I DA LI JE „GET-MEJ“ PODIZVOĐAČ RADOVA?

3.   DA LI JE GOSP. MIŠKOVIĆ VLASNIK „GET MEJ“-a I KOJI JE TOČAN IZNOS RADOVA ZA POSTAVLJANJE RASVIJETE?

4.   DA LI JE NAČELNIK GOSP. MIŠKOVIĆ U SUKOBU INTERESA S OBZIROM NA SVE GORE NAVEDENO?

 

Laburisti su tom prilikom novinarima podijelili i izvod iz registra iz kojeg je vidljivo da je načelnik, tj. Josip Mišković još uvijek vlasnik GET MEJ-a, što direktno upućuje na sukob interesa,jer će poslovi,navodno, biti naplaćeni u iznosu oko 1.500.000,00 kn koje ćemo u budućnosti svi zajedno otplaćivati.

Nakon tiskovne konferencije, na postavljena pitanja, načelnik Općine gospodin Mišković nije dao konkretne odgovore nego je to prokomentirao svojim već poznatim stilom. Citiramo navode iz Večernjeg lista: „Načelnik Josip Mišković kazao je kako ne želi komentirati klevetanje, blaćenje, laži i konstruirane priče i podmetanja kojima se laburisti služe kako bi pridobili glasače budući, očito, ne poznaju druge metode za to. Sve što je navedeno u njihovom posljednjem priopćenju je neistinito, a zbog takvih tvrdnji koje neupitno štete mojem ugledu zatražit ću pravnu zaštitu od mjerodavnih institucija.“

Slične odgovore dobivali  smo od načelnika i prije nekoliko mjeseci kada smo putem medija    upozoravali na natječaj za radno mjesto domara u Upravni odjel za komunalni sustav i prostorno planiranje Općine Popovača,te zapošljavanja načelnikove šogorice u Knjižnici i čitaonici Popovača. I tada smo tvrdili da su natječaji namješteni, a sam je načelnik u odgovoru navodio: „– Bavljenje politikom nije samo laganje i blaćenje svega kako bi se na trenutak privukla pozornost, već ono podrazumijeva jasno definirani program i rezultate. Sudeći po njihovim dosadašnjim aktivnostima, smatram da će “ekipa” građana Popovače koji se nazivaju “Hrvatskim laburistima” i ostati, kako i kažu, “samo promatrači” na lokalnoj političkoj sceni. Konstatacije navedene u posljednjem priopćenju skup su neistina i netočnih informacija. Priče koje nazivaju “uzrečicama koje kruže Popovačom” u potpunosti su netočne i predstavljaju samo plod osobne mržnje i zavisti koju uslijed vlastite nemoći ispoljavaju prozivanjem pojedinaca.“

Umjesto svakog daljnjeg komentara citiramo dopis od 11.travnja 2013.g. iz Ministarstva uprave,Upravne inspekcije, Službe za inspekciju lokalne i područne (regionalne) samouprave predstavku u svezi prijema u službu domara u kojem između ostalog piše:“ Temeljem dostavljene dokumentacije, upravna inspekcija provela je posredni inspekcijski nadzor, o čemu je sastavila Zapisnik, KLASA:050-02/13-01/0050, URBROJ: 515-07-02/2-13-5 od 25. ožujka 2013.godine. Zapisnikom je načelniku Općine Popovača naređeno da poduzme radnje u svrhu stavljanja izvan snage rješenja o prijemu u službu Milivoja Andrića na radno mjesto domar u Upravni odjel za komunalni sustav i prostorno planiranje Općine Popovača i poništenja natječaja za prijem u službu na navedeno radno mjesto.“

Očito je da postoje dvije istine, a jedna je svakako načelnikova, u kojoj se nabacuje na nas  riječima: blaćenje, laganje, klevetanje, podmetanje. Drugom se istinom služimo mi LABURISTI – da bi saznali istinu i spriječiti daljnji nepotizam, bahatu samovolju i koristoljublje, ali žalosno je što to moraju utvrđivati nadležne institucije!

Citiramo gospodina Branka Vukšića, pod predsjednika naše stranke, na tiskovnoj konferenciji u Popovači rekao:„Hrvatski laburisti se ne plaše prijetnji i ići ćemo jasno i glasno protiv svih stranaka na političkoj sceni koji će ići lažima, prijetnjama, podvalama i takmacima kako bi zameli svoj prljavi trag. Nikad se nismo plašili, kad smo osnovali stranku rekli su nam da nećemo uspjeti, sada smo treća stranka. U ovom kraju dosta žele zaplašiti ljude koji se usude dići svoj glas, koji se usude reći mi smo drukčiji. Laburisti jesu drukčiji,mi imamo slogan „NISMO ISTI,MI SMO LABURISTI“ i nemamo mrlje u svojim životima. Laburisti su čisti, imaju čist obraz. Laburisti će biti glasni, laburisti će ukazivati na nepravilnosti i laburisti su ti koji će nuditi rješenja. Kažu za nas i podmeću nam da mi samo promatramo i da nismo spremni preuzeti vlast. Jesmo, mi nismo bili u prilici preuzeti vlast, sada kada ćemo u mnogim mjestima preuzimati vlast ili sudjelovati u vlasti, počeli su nas se plašiti. A zbog čega, jer ćemo nametnuti jednu novu politiku, politiku u kojoj nema krađe,laži ili bilo kakvih drugih obmana. Neka se građani Popovače upitaju kakva im je vlast i koga će izabrati na lokalnim izborima.“

Hrvatski laburisti ogranak Popovača u gradskom Vijeću možda neće sudjelovati u vlasti,ali će biti glasna oporba vladajućima, jer toga u prošlom mandatu nije bilo. Podržat ćemo sve projekte koji će biti za dobrobit svih građana, a biti glasni i upozoravati na sve loše ili one koji donose osobnu dobit pojedincima. Uvjereni smo da je pogodovanju, sukobu interesa, nepotizmu i ostalim nečasnim radnjama u Popovači došao kraj.

 Hrvatskoj su nasušno potrebne društvene i političke PROMJENE, a ne samo smjena vlasti. Ako se izvrši smjena vlasti na način da jedna korumpirana ekipa ode s vlasti, a druga kompromitirana dođe na vlast, NIŠTA se neće promijeniti. Laburisti nude NOVE ljude i NOVU politiku!

Izađite na izbore, zaokružite listu br. 8 i pomozite nam da od Popovače učinimo grad na ponos svakog građanina.

 

Mario Loth

Predsjednik ogranka Popovača

Posted in Ogranci, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *