Home // Ogranci // Tiskovna u Popovači

Tiskovna u Popovači

HRVATSKI LABURISTI-STRANKA RADA, Ogranka Popovača, žele putem medija poručiti građanima grada Popovače da na 5. sjednici Gradskog vijeća neće glasati za III. rebalans proračuna.

            Na zadnjem sastanku Povjerenstva za proračun i imovinu Grada Popovače koji je održan 18. studenog 2013. godine gradonačelnik je između ostaloga izjavio kako je spreman porazgovarati sa ostalim strankama na području grada Popovače.

 Nakon što smo proučili detaljnije radnu verziju rebalansa proračuna, pojavile  su se određene nejasnoće vezane uz određene stavke unutar prijedloga rebalansa kao na primjer: usluge odvjetnika i pravnog savjetovanja (konto 32373), plan za 2013. bio je 140.000,00 kn, predloženo je povećanje za 210.000,00 kn, te novi plan iznosi 350.000,00 kn, što je više nego plače za zaposlene Ureda gradonačelnika koji iznosi 324.840,00 kn (konto 31111). Također zanima nas zašto je naknada za prijevoz na posao i s posla u ukupnom iznosu od 147.814,00 kn, te zašto se za iznošenje i odvoz smeća s groblja troši 410.300,00 kn i da li se taj iznos može smanjiti…Kako je bilo i još nekih nejasnoća, uputio sam mail Uredu gradonačelnika 20.11.2013. godine u kojem sam ga zamolio da pronađe petnaestak minuta vremena za za sastanak, kako bi nam pojasnio nejasnoće. Odgovor na mail do danas nisam dobio.

 

Gradonačelnik je vjerojatno osigurao sebi dovoljan  broj ruku svojih poslušnika, pa smatra da je razgovor sa Laburistima nepotreban.

Ovo nije prvi puta da Gradonačelnik namjerno izbjegava bilo kakvu komunikaciju s vijećnikom Hrvatskih laburista – Stranke rada.

Prijedlog Etičkog kodeksa nositelja političkih dužnosti u gradu Popovača, te prijedlog Etičkog kodeksa Gradske uprave grada Popovače upućen je Upravnom odjelu za proračun i opću upravu 11.10.2013., do danas nisam dobio odgovor na moj prijedlog iako sam ga zatražio na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća. Prijedlog manjih građevinskih radova predan je još u rujnu, ali također do danas nisam dobio odgovor na moj prijedlog.

Smatram da takvo ponašanje Gradonačelnika i namjerno izbjegavanje konstruktivnih prijedloga koje upućujemo Uredu gradonačelnika nije ni etički ni moralno.

Mario Loth

 

Posted in Ogranci, Vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *